Algemene prijsaanpassing per 1 juni 2022 / 1 juli 2022

Helaas zijn wij genoodzaakt om wederom onze prijzen opwaarts bij te stellen. De oorlog in Oekraïne, de stijgende inflatie van ruim 10%, de hoge energie en gas prijzen en de aanhoudende problemen op de grondstoffen markt zijn de voornaamste redenen voor deze prijsstijgingen.


Prijsindexering per 4 april 2022

Sinds ons laatste schrijven met betrekking tot de reguliere prijsverhoging van 3,5% per 1 februari 2022 zijn we helaas door een groot aantal toeleveranciers geconfronteerd met (significante) prijsstijgingen.

De oorlog in Oekraïne, de stijgende inflatie van ruim 6%, de hoge energie- en gasprijzen en de aanhoudende problemen op de grondstoffen markt zijn de voornaamste redenen voor deze prijsstijgingen. Helaas ontkomen we er niet aan om op een aantal productgroepen deze prijsstijgingen per 4 april 2022 (gedeeltelijk) ook aan u door te berekenen.


Reguliere prijsindexering per 1 februari 2022

De beschikbaarheid van staal blijft een groot probleem en naast de prijsstijgingen op staal zien we op alle vlakken sterk gestegen prijzen. Dit gaat bv. om de kosten van energie, tot vervoer, tot tekort aan pallets en dozen etc.


Aanvullende prijsaanpassing per 1-6-2021

In dit nieuwsbericht meer informatie over een aanvullende prijsaanpassing per 1 juni 2021.

Recentelijk zijn we door leveranciers geconfronteerd met extra prijsverhogingen. Zoals gebruikelijk door ons gecommuniceerd bij prijsstijgingen van handelsproducten zullen we deze bruto prijsverhogingen naar de markt volgen “gelijk leverancier”. Dit geldt met name voor prijsstijgingen van onze WTW en ventilatoren fabrikanten zoals Zehnder en Itho Daalderop.

De verhogingen die leveranciers, en derhalve ook R-Vent, doorvoeren liggen voornamelijk in de range van 3 tot 6%. De percentages gelden op basis van de op bruto prijslijst van 1 april 2021 en als netto prijsverhoging voor onze klanten die netto prijzen voeren.

Werkelijke prijzen per product kunt u vanaf 28 mei terugvinden op 2BA en Artikelbeheer.nl. Nu de grondstof problematiek zich steeds verder uitstrekt zien wij dat wij ook bij R-Vent productgroepen die in januari buiten schot zijn gebleven aanzienlijke prijsverhogingen gepresenteerd krijgen.

Hierdoor zijn we genoodzaakt om voor de productgroepen, R-Vent SPEED Thermo Duct, R-Vent Flexibele Slangen en R-Vent Ventielen de prijzen te verhogen per 1 juni 2021.

Indien u nog vragen heeft neemt u dan alstublieft contact op met uw vertegenwoordiger.

Klik hier voor de volledige brief met het overzicht per productgroep


12