image

image

Reguliere prijsindexering per 1 februari 2022

In 2021 zijn er door de extreem gestegen staalprijsstijgingen 2 extra prijsverhogingen doorgevoerd op onze staalproducten; op 1 april en 1 oktober. We realiseren ons sterk dat deze prijsverhogingen pijn doen bij u en uw afnemers.

De laatste maand zien we de staalprijzen op de wereldmarkt licht dalen. Met name in Zuid-Oost Azië drukken de problemen bij het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande de vraag. Echter, door een scala aan redenen zien we deze prijsdaling niet op de Noord- Europese markt. De belangrijkste redenen zijn de verstoorde logistieke keten en daarbij behorende prijzen voor zeevrachtvervoer, hoge prijzen voor kolen/energie, importbeperkingen vanuit de EU en aanbodproblemen bij diverse verzinkerijen in Europa (o.a. Liberty). Voor de eerste helft van 2022 gaan we vooralsnog uit van een stabiel prijsniveau.

De beschikbaarheid van staal blijft een groot probleem. Om beschikbaarheid te borgen voor onze afnemers rest ons geen andere mogelijkheid om staal vast te leggen tegen de huidige hoge prijzen. Op het moment dat de markt het toelaat zullen we uiteraard kijken of we de extra verhogingen welke we in 2021 hebben doorgevoerd deels of geheel kunnen terugdraaien.

Gezien de blijvende onzekerheid adviseren we nogmaals al onze klanten om geen lange termijn afspraken met betrekking tot de staalprijzen aan te gaan en waar mogelijk in te zetten op onze duurzame en commercieel interessante alternatieven zoals R-Vent SPEED Thermo Duct indoor stijgkanalen en Climate Recovery producten.

Neem met betrekking tot deze beide productgroepen contact op met uw vertegenwoordiger zodat dekking en productie capaciteit op de behoefte kan worden afgestemd.

Prijsindexering per 1 februari 2022.

Naast de prijsstijgingen op staal zien we op alle vlakken sterk gestegen prijzen.

Dit gaat van energie, tot vervoer, tot tekort aan pallets en dozen etc. De verwachting is dat ook de loonkosten sterk zullen stijgen nu er onderhandeld wordt over een nieuwe CAO. De wens van de vakbonden ligt boven de 5%. Al deze zaken leiden tot een verwachte inflatie van 3,5% in Nederland voor 2022.

Bovenstaande resulteert in een reguliere prijsindexering welke we gelijk hebben gesteld aan de inflatie verwachting van 3,5%. Deze prijswijziging gaat in per 1 februari 2022.

Klik hier de volledige brief met de reguliere prijsindexering per 1 februari 2022

Vorige Artikel Aanvullende prijsaanpassing per 1-6-2021
Volgende artikel Prijsindexering per 4 april 2022